• VITEK 2 Advanced Expert System

VITEK®2 Advanced Expert System

Automata eszköz az érzékenységi tesztek eredményeinek validálásához

Szerezzen megbízható eredményeket az antimikróbás érzékenységi tesztek (AST) esetében, mindenegyes eredmény mindenkori ellenőrzésével

  • A rezisztencia mintázat pontos kimutatása, a megfelelő antibiotikum terápia biztosítása érdekében
  • A laboratóriumban dolgozó szakemberek idejének eredményesebb és koncentráltabb kihasználása
  • Az érzékenységi teszt eredmények következetességének javítása
  • Az emberi hiba csökkentése
Hozzáad

További tájékoztatást szeretne?

Válasz a gyorsabb célzott terápiára

A kórokozók gyors és megbízható azonosítása, és antimikróbás érzékenységük meghatározása kulcsfontosságú eszköz az antimikróbás rezisztencia leküzdéséhez. A valós értékekhez a mikrobiológiai laboratóriumoknak biztosnak kell lenniük az antimikróbás érzékenységi teszt (AST) eredményeiben. A VITEK®2 AST* kártyák és az Advanced Expert System™ győztes kombinációjával gyorsan biztosíthatja a megbízható és releváns érzékenységi teszteredményeket a megjelenő rezisztencia mechanizmusok meghatározásához, így az orvosok megfelelő döntést tudnak hozni az antibiotikum terápiával kapcsolatban, és meg tudják tenni a megfelelő intézkedéseket a kórokozók terjedésének megakadályozása érdekében.

* Az Ön területén kapható érzékenységi kártya konfigurációkkal kapcsolatos további információkért vegye fel a kapcsolatot a bioMérieux helyi képviseletével.

Minden érzékenységi eredmény gyors, automatikus és szisztematikus validálása

Az Advanced Expert System™ kiváló minőségű érzékenységi teszteredményeket biztosít és csökkenti az emberi hiba esélyét, azáltal hogy minden érzékenységi teszteredményt gyorsan, automatikusan és szisztematikusan validál. Minden minimális gátló koncentráció (MIC) eredményt egy több mint 3 500 fenotípust és 30 000 MIC eloszlást tartalmazó adatbázis alapján ellenőriz a rendszer, az előzőleg már meghatározott vad típusú vagy rezisztens fenotípusoknak való megfelelés meghatározása érdekében.

A színes megbízhatósági jelző segítségével egyszerűen és következetesen ellenőrizhetők az eredmények:

  • Zöld: Azokat az izolátumokat jelzi, amelyek megfelelnek egy meghatározott fenotípus várt sémájának. Az eredmények gyorsan és biztonsággal kiadhatók úgy, hogy ez a laboratórium munkatársaitól semmilyen beavatkozást nem igényel. Ezeket az eredményeket automatikusan továbbítani lehet az LIS rendszerbe is, a gyorsabb célzott terápia érdekében.
  • Sárga: Olyan MIC értéket jelez, amely nem felel meg egyik ismert fenotípus várt sémájának sem. Az antibiotikumot a rendszer utánkövetés céljából megjelöli.
  • Vörös: Olyan MIC sémát jelez a vizsgált izolátum esetében, amely nem felel meg egyik ismert fenotípusnak sem. Az izolátumot nem kerül kiértékelésre, egy bizonytalan eredmény kiadását elkerülendő. A vörös jelző műszaki hibára vagy új rezisztencia mechanizmusra utalhat.
  • Lila: Olyan mikroorganizmusokat jelez, amelyeknek nincs előre meghatározott fenotípusuk az adatbázisban. Az izolátumot nem kerül kiértékelésre.
  • Fekete: Azt jelzi, hogy a vizsgált mikroorganizmusra és antimikróbás anyagokra vonatkozóan nincs meghatározva határérték.

A laboratóriumban dolgozó szakemberek idejének eredményes és koncentrált kihasználása

A modern idők frusztráló iróniája, hogy miközben az egészségügyi rendszer egyre összetettebb nehézségekkel, például a mikrobiológiai rezisztenciával küzd, a gazdasági nyomás hatására csökkennek az erőforrások, így a laboratóriumi személyzetet is. Nem ritka, hogy hiány van tapasztalt mikrobiológusokból. Ugyanakkor, ha elegendő is a személyzet, az érzékenységi tesztek és a rezisztencia mechanizmusok folyamatosan változnak – és ez lefoglalja a laboratórium szakértelmének és idejének a legnagyobb részét. Az Advanced Expert System™ az érzékenységi eredmények automatikus ellenőrzésével segítséget nyújt a laboratóriumban dolgozó szakemberek idejének hatékony kihasználásához. A rendszer színjelzései automatikusan és megbízhatóan különítik el a konzisztens eredményeket az inkonzisztensektől, és így a mikrobiológusok szakismereteiket oda koncentrálhatják, ahol ténylegesen szükség van rá – az inkonzisztens eredményekre.

AZ ADVANCED EXPERT SYSTEM™ MINDEN VITEK®2 RENDSZERBEN MEGTALÁLHATÓ ÉRTÉKES ESZKÖZ

Pioneering diagnostics