bioMérieux Hungária Kft.

A bioMérieux Hungária Kft. 2005-ben alakult a bioMérieux SA magyarországi leányvállalataként

Cégünkről

Cégünk szakértelemmel rendelkezik az in vitro klinikai diagnosztikai célú felhasználást szolgáló bakteriológiai, immunoassay és molekuláris biológiai diagnosztikumok területén a, valamint az ipari mikrobiológiai, minőségellenőrizést szolgáló termékek kapcsán, mind az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai szektorban.

Mérföld kövek a bioMérieux életében a magyar piacon

1989 bioMérieux megkezdte a magyarországi forgalmazást a Diagnosticum Zrt. által
2001 bioMérieux BV képviseleti iroda megalapítása (Organon Technika felvásárlását követően)
2005 bioMérieux Hungária Kft. leányvállalat megalapítása
2012 első ISO 9001:2000 tanusítás megszerzése
2012 SAP nemzetközi vállalat irányítási rendszer bevezetése
2016 magyarországi bioMérieux Hungária Kft. leányvállalat 100% bioMérieux SA tulajdonná válása 

Mikrobiológia

A mikrobiológia területén célunk a baktériumok kimutatása és identifikálása, valamint az antibiotikumokkal szembeni érzékenységük meghatározására a megfelelő antibiotikumterápia kiválasztása érdekében. Legkedveltebb bakteriológiai termékeink a táptalajok, különösen a kromogén táptalajok, az API® referencia termékpaletta, az automatizált VITEK® 2 és VITEK® 2 Compact rendszer, amely identifikálásra és az antibiotikum-érzékenység meghatározására szolgál, a kórokozók gyors tömegspektrum alapján történő identifikálására a VITEK® MS rendszer szolgál, míg a hemokultúrákhoz használatos BacT/Alert® 3D rendszer, a szepszis diagnosztikát támogatja. Automatizált rendszereink a MYLA® adatkezelő szoftvert használják.

Immunoassay

Immunoassay területén a bioMérieux nagy hangsúlyt fektet a fertőző betegségek és a kiemelt orvosi értékkel rendelkező paraméterek, markerek antigén-antitest reakción alapuló kimutatására és mennyiségének meghatározásásra. A VIDAS® termékcsalád rendkívül széles termékpalettával rendekezik többekközött a HIV, Hepatitis, egyéb vírusok, terhességi/termékenységi és pajzsmirigy hormonok, tumormarkerek, sürgősségi kardiovaszkuláris paraméterek, ToRC és egyéb szerológiai paraméterek diagnosztikájára specializáltan. Tovább bővíti immunoassay termékeink körét, az immunkromatográfiás bioNexia és Vikia gyorstesztek.

Molekuláris biológiai

Molekuláris biológiai termékcsoportunk a baktériumok, vírusok, illetve sejtek DNS, vagy RNS genetikai szekvenciáinak kimutatásán alapul. A szabadalmaztatott BOOM® és NASBA® technológia alkalmazásával a bioMérieux kifejlesztette és forgalomba hozta a NucliSENS® easyMAG TM készüléket, amellyel a DNS és az RNS tisztítás végezhető.
A kínálat 2014-től kibővült az Argene cég légúti fertőzéseket okozó vírusok diagnosztikájával, illetve az immunszupresszáltak monitorizálását lehetővé tevő immunologiai PCR kitjeivel.
A bioMérieux Hungária Kft. 2017. December 1.-től a bioFire FilmArray® készülékekkel és reagensekkel tovább szélesítette a molekuláris diagnosztikai termékportfólióját.
A bioFire Diagnostics készítette el a legegyszerűbb, leggyorsabb és legátfogóbb egyedülálló, CE-IVD jelzésű, az FDA által jóváhagyott multiplex PCR rendszert: a FilmArray®-t.  A FilmArray®, mely a szindróma alapú megközelítést* a fertőző betegségek diagnosztikájába bevezette, új szabványt hoz létre a piacon azáltal, hogy egyetlen assay-ben kombinálja a gyorsaságot, a pontosságot, a könnyű felhasználást és a széleskörűséget. 
A készülék összes molekuláris diagnosztikai lépést egy rendszerben integrálja: minta-előkészítés, amplifikáció, kimutatás és elemzés.
A FilmArray® jelenleg négy CE-IVD jelzésű, FDA által jóváhagyott panellel rendelkezik: a Légzőszervi Panellel, a Hemukultúra ID Panellel, a Meningitis Panellel és a Gasztrointesztinális panellel.

Pioneering diagnostics