Történetünk

A Mérieux család: az orvostudomány és a közegészségügy szolgáltában már több mint egy évszázada.

A bioMérieux elköteleződése a közegészségügy iránt, és a biológia területén felhalmozott szakértelme a család sajátos történetében gyökerezik. 1897-ben Marcel Mérieux, aki a híres Louis Pasteur tanítványa volt, alapította meg azt a lyoni analitikai laboratóriumot, amely később Institut Mérieux néven vált ismertté. Ezzel vette kezdetét az a sikertörténet, amely az ipar és a biológia területén egyaránt jelentős eredményeket hozott.

1937-ben dr. Charles Mérieux, Marcel Mérieux fia vette át apja laboratóriumának vezetését. Az 1940-es években ő vezette be a hollandiai Frenkel professzor által kifejlesztett technikát, az in vitro kultúrát, amely forradalmasította a vakcinák gyártását, és elvezetett az in vitro diagnosztikai vizsgálatoknál használt reagensek termeléséhez.

1963-ban Alain Mérieux, Marcel unokája alapította meg a bioMérieux diagnosztikai vállalatot. Ma már ez az Institut Mérieux cégcsoport tagja, amelynek vállalatai a diagnosztika, immunterápia, élelmiszer-biztonság és táplálkozástudomány területén működnek, és amelyek azon dolgoznak, hogy szembe tudjanak nézni a közegészségügy új kihívásaival, és így hozzájáruljanak az orvostudomány jövőjéhez.

Pioneering diagnostics